ایمپلنت دندان بهترین روش برای جایگزینی در جای خالی دندانهای ازدسترفته و بازگرداندن زیبایی لبخندتان است. ایمپلنتهای سوئیسی را میتوان به دو صورت تکواحدی یا برای کلیه دندانها، کاشت نمود. از انواع ایمپلنتهای دندان سوئیسی میتوان به ایمپلنتهای اشترومن، ایده، بیودنتال، SPI، SIC و TRI اشاره کرد. با توجه به مزایای ایمپلنت سوئیسی چون دوام و استحکام بالا، طراحی دقیق، ظاهر طبیعی و… میتوان این نوع ایمپلنت را از انواع ایمپلنتهای کرهای، اروپایی و آمریکایی برتر دانست. از عوامل مؤثر بر طول عمر انواع ایمپلنت دندان سوئیسی میتوان به بهداشت دهان و دندان، مهارت دندانپزشک در کاشت ایمپلنت، کیفیت ایمپلنت و… اشاره کرد. این نوع ایمپلنتها بین 15 الی 20 سال عمر میکنند.
ایمپلنت سوئیسی چیست؟
ایمپلنتهای سوئیسی دارای سه بخش هستند که بخش اول آن شامل ایمپلنت با طراحی مخروطی و مدل پیچی است. بخش دوم ایمپلنت سوئیسی، ریشه آن است که ریشه ایمپلنت که از تیتانیوم ساخته شده، در استخوان فک و جای خالی دندان کاشته میشود. پس از ادغام ریشه ایمپلنت با استخوان فک، تاج دندانمصنوعی با اباتمنت به ریشه متصل میگردد که این مرحله، همان بخش سوم ایمپلنت سوئیسی است.
طی این مراحل نیاز بهدقت بسیار بالایی دارد؛ ازاینرو برای کاشت ایمپلنت دندان باید به مرکز معتبری مراجعه کرده و این کار را به دست دندانپزشک متخصص بسپارید. ایمپلنتهای سوئیسی برای کاشت در جای خالی دندان بهصورت تکواحدی یا کل دندانهای ازدسترفته کاربرد دارند. امروزه کمپانیهای مختلف سوئیسی اقدام به طراحی طیف گستردهای از انواع ایمپلنت سوئیسی نمودهاند تا دندانپزشکان قادر باشند برای شرایط مختلف دهانی و دندانی از انواع ایمپلنت سوئیسی استفاده نمایند.
تاریخچه ایمپلنت سوئیسی
اولین ایمپلنت دندانی که مشابه ایمپلنتهای سوئیسی امروزه بود در سال 1950 میلادی در کشور سوئیس ساخته شد. در آن سال ایمپلنت دندانی که ساخته شده بود، به دلیل استفاده از مواد اولیه باکیفیت و تکنولوژیهای روز آن زمان، بسیار بادوام بود؛ اما تفاوتهایی با استانداردهای ایمپلنتهای دندان سوئیسی امروزه داشت. در سال 1954 میلادی، شرکت سوئیسی معروف اشترومن با ساخت ایمپلنت و کسب موفقیت در این حوزه، سایر شرکتها را نیز ترغیب به طراحی ایمپلنتهای دندان نمود. پیشرفت تکنولوژیها در حرفه دندانپزشکی سبب بهبود کیفیت ایمپلنتهای سوئیسی در سال 1960 میلادی و 1970 میلادی شد.
در دهه 1970 میلادی، تحقیقات گستردهای جهت بهبود نوع طراحی ایمپلنت انجام شد و مواد جدیدتری چون تیتانیوم وارد صنعت ایمپلنت شدند که دوام و کیفیت فوقالعاده بالایی داشتند. سپس در دهههای 1980 و 1990 میلادی، دوران طلایی طراحی ایمپلنت سوئیسی آغاز شد. شرکتهای مختلف سوئیسی سرمایه هنگفتی را صرف تحقیقات گسترده خود جهت ساخت ایمپلنتهای باکیفیت و پیشرفته نمودند. اکنون ایمپلنتهای سوئیسی به دلیل داشتن کیفیت بینظیر، طراحی دقیق و دارای تنوع گسترده برای شرایط دهانی مختلف، موردتوجه افراد قرار گرفتهاند.
انواع ایمپلنت سوئیسی
امروزه ایمپلنتهای سوئیسی به دلیل دوام بالا و کیفیت عالی در کشورهای مختلف مطرح هستند. ایمپلنتهای سوئیسی توسط کمپانیهای مختلف در کشور سوئیس طراحی و تولید میشوند. تنوع گسترده ایمپلنتهای سوئیسی سبب شده تا دندانپزشکان بتوانند از این نوع ایمپلنت برای شرایط مختلف دهانی و دندانی استفاده نمایند. در ادامه مطالب به معرفی انواع ایمپلنتهای سوئیسی از برندهای مطرح جهان خواهیم پرداخت:
ایمپلنت سوئیسی اشترومن (Straumann)
ایمپلنت سوئیسی اشترومن از بهترین برندهای سوئیسی بوده که امروزه از ایمپلنتهای این برند در بیش از 70 کشور مختلف استفاده میشود. کمپانی اشترومن اولین شرکتی است که توانسته ایمپلنتهایی با سطح آبدوست را طراحی کرده و عرضه نماید. سطح آبدوست بودن ایمپلنتهای اشترومن میتواند در کاهش روند بهبودی دندانها بسیار مؤثر باشد. در واقع با این ایمپلنتها دوره نقاهت شما از 6 الی 8 هفته به 3 الی 4 هفته کاهش خواهد یافت.
از دیگر مزیتهای این نوع ایمپلنتها میتوان به سیستم استریلیزاسیون کامل آن اشاره نمود. ایمپلنتهای برند اشترومن، 99.99 درصد استریل شده هستند و این امر باعث جلوگیری از بروز بسیاری از عوارض دندانی خواهد شد. طول عمر ایمپلنتهای اشترومن حدود 10 سال بوده و تاکنون این نوع ایمپلنتها برای 97 درصد از زیبا جویان بسیار موفقیتآمیز بوده است.
ایمپلنت سوئیسی اس پی ای (SPI)
از بهترین ایمپلنتهای سوئیسی میتوان به ایمپلنت SPI اشاره کرد. ایمپلنتهای SPI برای ترکیب با پروتزهای متحرک و ثابت مورداستفاده قرار میگیرند. طبق تحقیقات انجامشده میتوان گفت که درصد موفقیت این نوع ایمپلنت سوئیسی برابر با 97.5% است. ایمپلنتهای SPI توسط کمپانی Thommen Medical طراحی و تولید میشوند. در این کمپانی دندانپزشکان برجسته و موسسات علمی فعالیت میکنند. این کمپانی فعالیت خود را از سال 1975 میلادی در کشور سوئیس آغاز کرده است و از آن سال توانسته بیش از 11 نوع ایمپلنت دندان را برای سطح استخوان و بافتهای مختلف لثه طراحی نماید. امروزه ایمپلنتهای این برند در بیش از 25 کشور مورد استفاده قرار میگیرند.
ایمپلنت سوئیسی اس ای سی (SIC)
ایمپلنت سوئیسی SIC اولینبار توسط پروفسور دکتر ویلفرد طراحی و تولید شد که این پروفسور در شیلی ساکن بود. شرکت SIC فعالیت خود را از سال 2003 میلادی آغاز کرده است. این کمپانی در سال 2018 میلادی، ایمپلنتهایی که پروفسور طراحی کرده بود را خریداری نمود. پس از خریداری آن ایمپلنتها، سیستم طراحی ایمپلنت سوئیسی را در کشورهای آلمان و سوئیس راهاندازی کرد. ایمپلنتهای SIC از جنس تیتانیوم هستند. مخروطی بودن شکل این ایمپلنتها سبب مهار شدن حرکات ریز آن شده است.
همچنین در تولید این نوع ایمپلنتهای دندان از ذرات زیرکونیا استفاده میشود که این ساختار بر افزایش دوام و کیفیت ایمپلنت تأثیر گذاشته است. همچنین استفاده از ذرات زیرکونیا برای طراحی ایمپلنت SIC، سبب شده تا این نوع ایمپلنت در زمان سریعتری با استخوان فک ادغام شود و بسیار ایمن باشد. از دیگر مزایای این ایمپلنت سوئیسی میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- کیفیت عالی و دوام بالا
- دارای طراحی با فناوری نوآورانه
- مناسب برای همه بیماران از جمله افرادی که به فلز حساسیت دارند.
- سازگاری با انواع قطعات مصنوعی و قابلیت تعویض پلتفرم
- امکان انتخاب بین 4 سیستم ایمپلنت
- طیف گسترده در مدلهای سایزبندی
از انواع ایمپلنتهای برند Sic میتوان به ایمپلنتهای Sicmax، SIC ace، SIC tapered، SIC White و SIC vantage max اشاره کرد که هرکدام ویژگیهای خاصی دارند.
ایمپلنت سوئیسی بیودنتال (biodental)
کمپانی سوئیسی بیودنتال، ایمپلنتهای خود را در دو گروه تولید مینماید. در واقع ایمپلنتهای این برند در دو دسته سیستم ایمپلنت دندانی و سیستم دیجیتال دندانپزشکی عرضه میشوند. ایمپلنتهای سوئیسی بیودنتال پایداری و دوام بسیار بالایی دارند؛ ازاینرو بهسرعت با استخوان ادغام شده و در جای خالی دندان قرار میگیرند. شکل ظاهری این نوع ایمپلنت سوئیسی، مخروطی است. ایمپلنت بیودنتال برای ترمیمهای تک واحدی یا کاشت تمامی دندانها انتخاب ایدهآلی خواهد بود.
ایمپلنت سوئیسی ایده (Ihdeh)
ایمپلنت سوئیسی ایده بر پایه دانش روز دنیا و توسط پیشرفتهترین تکنولوژیها ساخته شده است؛ ازاینرو میتوان آن را در زمره بهترین ایمپلنتهای سوئیسی قرار دارد. ایمپلنت سوئیسی ایده برای آن دسته افرادی که در قسمت افقی دندانهای خود به اندازه کافی استخوان دارند؛ اما در بخش عمومی ایمپلنت استخوان کمی دارند، بهترین انتخاب است. شرکت سوئیسی ایده در سال 1954 میلادی فعالیت خود را آغاز کرد. این شرکت تاکنون توانسته بیش از 84 نوع ایمپلنت سوئیسی را برای سطح استخوان و بافت لثه طراحی و تولید نماید. ایمپلنتهای کمپانی ایده به دو صورت مستقیم و مخروطی ارائه میشوند.
ایمپلنت سوئیسی تی آر آی (TRI)
ایمپلنت سوئیسی TRI بیش از 25 سال است که برای دندانهای مختلف مورداستفاده قرار میگیرد. امروزه این ایمپلنت سوئیسی در بیش از 50 کشور در دنیا مورداستفاده قرار داده شده است. ایمپلنتهای TRI در عین سادگی، کیفیت فوقالعاده بالایی دارند؛ زیرا طبق فناوریهای روز دنیا طراحی میشوند. ایمپلنتهای جدید این کمپانی، برای فناوریهای دیجیتال توسعه یافته که در این صورت، هنگام تولید ایمپلنت سوئیسی، ایمپلنت با توجه به 24 معیار مورد بررسی قرار داده میشود. از مهمترین مزایای ایمپلنتهای سوئیسی تیآرآی میتوان به عدم نیاز آن به اباتمنت اشاره کرد. همچنین خطرات شل شدن ایمپلنت یا التهاب دندانها در این نوع ایمپلنت سوئیسی بسیار کم است. از مزایای این نوع ایمپلنت سوئیسی میتوان به موارد زیر اشاره نمود:
- طول عمر بالا
- حرف زدن عادی و بهتر
- ظاهر کاملاً طبیعی
- عدم تحلیل لثه
- بازدهی بالا
- طراحی پیشرفته برای تطابق با انواع بافتهای اطراف دهان
مزایای ایمپلنت سوئیسی
ایمپلنت سوئیسی در مقایسه با انواع ایمپلنتهای دندان مزایای بسیاری دارد که از مزایای آن میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- زیبایی و طبیعی بودن نتیجه نهایی: ایمپلنتهای سوئیسی ظاهر زیبا و کاملاً طبیعی به دندانها میبخشند. در واقع بهسختی میتوان ایمپلنت را از دندان طبیعی تشخیص داد.
- دقت بالا در طراحی و ساخت: این نوع ایمپلنت بادقت بسیار بالا و بهصورت میلیمتری طراحی و ساخته میشود. دقت بالای کار به دلیل بهتر جوش خوردن ایمپلنت با استخوان فک بیمار انجام میشود تا نتیجه نهایی بسیار طبیعی باشد.
- تنوع محصولات: امروزه شرکتهای سوئیسی طیف گستردهای از انواع ایمپلنتهای دندان سوئیسی را عرضه کردهاند که برای شرایط دهانی مختلف مناسب خواهند بود.
- تکنولوژی پیشرفته: برای طراحی و ساخت ایمپلنتهای سوئیسی از فناوریهای نوین استفاده میشود که این امر در زیبایی، دوام، کیفیت و عملکرد ایمپلنت تأثیر میگذارد.
معایب ایمپلنت سوئیسی
یکی از معایب ایمپلنت سوئیسی، بالا بودن هزینه آن است. این هزینهها شامل هزینههای جانبی، هزینه جراحی و هزینه ایمپلنت هستند. همچنین ایمپلنت سوئیسی نیز همانند سایر ایمپلنتهای دندانی دارای عوارض رایجی چون تورم، عفونت یا درد است که این عوارض پس از مدتی رفع خواهند شد. یکی از مسائلی که میتواند برای زیبا جویان آزاردهنده باشد، زمانبر بودن انجام ایمپلنت سوئیسی است. جراحی، بهبودی یا ساخت روکش این نوع ایمپلنت برای بالا بودن کیفیت کار، نیاز به زمان بیشتری دارد. پس از اتمام کاشت ایمپلنت سوئیسی نیز باید در دوران نقاهت خود، مراقبتهای ویژه خود را رعایت نمایید تا درد و تورم دندانهای شما کاملاً درمان شود.
طول عمر ایمپلنت سوئیسی چقدر است؟
با رعایت قوانین مراقبتهای ایمپلنت دندان سوئیسی، طول عمر ایمپلنت حدود 15 الی 20 سال خواهد بود. البته برخی برندهای ایمپلنت سوئیسی تنها 10 سال عمر میکنند. در کل برخی عوامل چون سلامت عمومی، عادات دهانی، کیفیت ایمپلنت و مهارت پزشک میتوانند در افزایش یا کاهش طول عمر ایمپلنت مؤثر باشند. رعایت بهداشت دهان و دندان در افزایش عمر ایمپلنت بسیار تاثیرگذار خواهد بود. برخی بیماریها مثل دیابت، پوکی استخوان و بیماری لثه در کاهش طول عمر ایمپلنت تاثیر میگذارد.
ایمپلنت های سوئیسی برای چه افرادی مناسب است؟
ایمپلنتهای دندان سوئیسی برای افرادی با شرایط زیر بهترین انتخاب هستند:
- افرادی که یک یا چند عدد از دندانهای خود را از دست دادهاند. ایمپلنت سوئیسی برای جایگزینی دندانهای ازدسترفته در قسمتهای مختلف جلو و پشت دهان کاربرد دارد.
- افرادی که به دنبال راه دائمی جهت جایگزینی دندان مصنوعی به جای دندان ازدسترفته خود هستند. ایمپلنتهای سوئیسی همانند یک ریشه مصنوعی عمل میکنند که این ریشه به استخوان فک با اباتمنت متصل میشود و یک جایگزین پایدار و بادوام برای دندان ازدسترفته است.
- افرادی که به دنبال زیبایی لبخند خود هستند. ایمپلنت دندان سوئیسی ظاهر طبیعی و زیبایی به دندانها میبخشد.
- افرادی که به دنبال بهبود کیفیت زندگی خود هستند، میتوانند از ایمپلنت سوئیسی استفاده کنند. این نوع ایمپلنت در نحوه حرف زدن و جویدن غذا تأثیر نمیگذارد و شما با آن میتوانید به راحتی صحبت کرده و غذا میل کنید.
مقایسه ایمپلنت های سوئیسی با دیگر ایمپلنت ها
ایمپلنتهای سوئیسی دوام و استحکام بالایی دارند؛ ازاینرو میتوان آنها را بهترین نوع ایمپلنت در سطح جهان معرفی کرد. ایمپلنت سوئیسی با توجه به فاکتورهایی چون قیمت، نوع طراحی، کیفیت و دوام تفاوتهایی با انواع ایمپلنت کرهای، اروپایی و آمریکایی دارد که در ادامه مطالب به بررسی این تفاوتها خواهیم پرداخت:
مقایسه ایمپلنت های سوئیسی و کره ای
یکی از اصلیترین تفاوتهای ایمپلنتهای سوئیسی با ایمپلنتهای کرهای در کیفیت و دوام آنها است. علاوهبرآن، این دو ایمپلنت در رنج قیمت نیز باهم تفاوتهایی دارند. کیفیت بالای مواد و ساختار بادوام ایمپلنت سوئیسی سبب بالا بودن قیمت آن شده است. ایمپلنتهای کرهای قیمت پایینتری دارند؛ اما کیفیت آنها با ایمپلنت سوئیسی قابل مقایسه نیست. ایمپلنتهای سوئیسی توسط برترین برندهای دنیا عرضه میشوند و تنوع گستردهای از نظر طرح و کاربرد دارند. طراحی دقیق ایمپلنت سوئیسی سبب شده تا ظاهر آن بسیار طبیعیتر از ایمپلنت کرهای باشد. اگر از لحاظ هزینه مشکلی نداشته باشید و کیفیت کار برایتان مهمتر باشد، ایمپلنت مدل سوئیسی انتخاب ایدهآلی برای شما خواهد بود.
مقایسه ایمپلنت های سوئیسی و اروپایی
هر دو ایمپلنت اروپایی و سوئیسی به دلیل داشتن کیفیت و دوام بالا بسیار موردتوجه زیبا جویان قرار گرفتهاند. هر دو این ایمپلنتها تحت نظارت برندهای معتبر و با فناوریهای پیشرفته تولید میشوند؛ اما تاکنون درصد رضایت و موفقیت ایمپلنتهای سوئیسی بالاتر از ایمپلنتهای اروپایی بوده است. ایمپلنت سوئیسی دارای طراحی دقیق و مطابق با انواع بافت استخوان و لثه است. هر دو ایمپلنت اروپایی و سوئیسی دارای تنوع گسترده برای شرایط مختلف دهانی هستند. در مورد قیمت ایمپلنتهای سوئیسی و اروپایی نیز بهتر است بدانید که کیفیت بالای برخی برندهای سوئیسی سبب شده تا قیمت این نوع ایمپلنت از برخی ایمپلنتهای اروپایی بیشتر باشد.
مقایسه ایمپلنت های سوئیسی و آمریکایی
ممکن است بسیاری از زیبا جویان هنگام انتخاب نوع ایمپلنت در دوراهی انتخاب ایمپلنت سوئیسی و آمریکایی بمانند. ایمپلنت سوئیسی تفاوتهایی در زمینه ساختار، هزینه و فناوری با ایمپلنت آمریکایی دارد. هر دو ایمپلنتهای آمریکایی و سوئیسی توسط فناوریهای پیشرفته ساخته میشوند؛ اما ممکن است فناوری آن دو در میزان دقت در طراحی ایمپلنت متفاوت باشد. هر دو ایمپلنتهای آمریکایی و سوئیسی از مواد اولیه باکیفیت چون تیتانیوم خالص ساخته میشوند؛ ازاینرو دوام و کیفیت بالایی دارند. البته هر دو کشور دارای استانداردهای متفاوتی برای طراحی و ساخت ایمپلنت هستند. در کل تنها تفاوت این دو ایمپلنت در میزان قیمت آنها است که ایمپلنتهای سوئیسی قیمت بالاتری در مقایسه با ایمپلنتهای آمریکایی دارند. همچنین تنوع محصولات ایمپلنت سوئیسی بیشتر از ایمپلنت آمریکایی است.
راهنمای انتخاب ایمپلنت سوئیسی
انتخاب ایمپلنت، گام مهمی برای بازیابی اعتمادبهنفس و بهبود کیفیت زندگی است و اهمیت زیادی برای زیبا جویان دارد. امروزه کمپانیهای بسیاری در کشور سوئیس به تولید و عرضه ایمپلنت میپردازند که شما میتوانید در مورد بهترین برندهای ایمپلنت سوئیسی اطلاعات کسب کرده و بهترین آن را برای کاشت ایمپلنت انتخاب کنید. هنگام انتخاب ایمپلنت دندان سوئیسی به فاکتورهایی مثل بودجه خود، نظر دندانپزشک، شرایط دهانی خود و برند ایمپلنت توجه نمایید. از طریق مشاوره با دندانپزشک و بررسی وضعیت دهان و دندانهای خود، میتوانید بهترین نوع ایمپلنت سوئیسی را برگزینید.
جمعبندی
ایمپلنتهای دندان سوئیسی در انواع مختلف ریشهای، زیر پریوستال و پلیت فرم دستهبندی میشوند. ایمپلنتهای سوئیسی هزینه بالاتری برای کاشت میطلبند؛ اما میزان موفقیت آنها در بلندمدت بسیار بالاتر از ایمپلنتهای کرهای، آمریکایی و اروپایی است. درصورتیکه قصد کاشت دندان با ایمپلنت سوئیسی از بهترین برندها چون بیودنتال، TRI، SPI، SIC و… را داشتید، میتوانید بهصورت غیرحضوری از از کلینیک دنداپزشکی در گاندی مشاوره رایگان دریافت کنید و زیر نظر متخصص کاشت ایمپلنت را انجام دهید.