شنبه تا جمعه: 8:00 صبح تا 9:00 شب

10 نکته مهم برای مراقبت بعد از پر کردن دندان

Home » 10 نکته مهم برای مراقبت بعد از پر کردن دندان

دلایل بسیار زیادی وجود دارند که سبب می‌گردند تا دندان‌ها دچار مشکل و خرابی شوند. در این شرایط شما می‌توانید با مشاهده پوسیدگی دندان برای پر کردن آن اقدام نمایید. پس از بررسی دلایل نیاز به عصب کشی و اقدام برای پر کردن دندان، شما باید مراقبت‌های بعد از آن را نیز به‌طور جدی رعایت کنید. در هنگام رعایت اصول مراقبتی از دندان پس از پر کردن می‌توانید از مشکلاتی مانند شکستگی یا درد مجدد جلوگیری نمایید. با در نظر داشتن این اقدامات بسیار ساده، در بازه‌ زمانی کوتاهی می‌توانید از دندانی باکیفیت برخوردار شوید.

تا رفع بی ‌حسی از خوردن غذا و نوشیدنی خودداری کنید

به‌منظور پر کردن دندان معمولاً از بی‌حسی استفاده می‌شود که گاهی در دوز کم و گاهی در دوز بالا مورد استفاده قرار می‌گیرد. تا زمانی که بی‌حسی به‌طور کامل از بین نرفته بهتر است که از مصرف غذا و نوشیدنی خودداری کنید. در حقیقت داروی بی‌حسی باعث می‌شود تا شما درک کاملی از گرما یا سرمای غذا نداشته و در زمان میل کردن غذا و نوشیدنی متوجه شرایط نباشید. در این زمان امکان گاز گرفتن زبان یا گونه وجود دارد که گاهاً می‌تواند ناگوار نیز باشد.

از خوردن غذا و نوشیدنی ‌های خیلی سرد و گرم خودداری کنید

یکی از مشکلات رایجی که مصرف غذاها یا نوشیدنی‌های خیلی سرد یا خیلی گرم به‌وجود می‌آورند، عدم امکان چسبیدن ماده پرکننده به دندان و سفت شدن آن است. درواقع استفاده از این نوع غذاها در زمان پر کردن دندان می‌تواند باعث سست شدن ماده پرکننده شود. این مواد غذایی می‌توانند سبب انقباض و انبساط ماده پرکننده گردند و سازگاری، استحکام و شکل آن را تغییر دهند. همچنین ممکن است باعث شکسته شدن این ماده شوند. در نتیجه صرف غذا پس از این اقدام می‌تواند تاثیرات بسیاری بر کیفیت آن داشته باشد.

تصویر دندان پر شده

 

پرهیز از خوردن غداهای سفت و چسبناک

علاوه‌بر آن‌که مصرف غذاهای سفت و چسبناک می‌تواند مشکلاتی را در ماده پرکننده دندان ایجاد کند، می‌تواند باعث ایجاد درد در لثه نیز شود. پس از آن‌که علت درد لثه را مورد بررسی قرار داده‌اید به این موضوع پی خواهید برد که مصرف این نوع مواد غذایی در بازه زمانی پرکردن دندان مناسب نخواهد بود؛ بلکه تنها می‌توان از مواد نرم و پوره استفاده کرد. همچنین می‌بایست آجیل، آبنبات، آدامس، سبزیجات خام و… را نیز از برنامه غذایی خود حذف نمایید. استفاده از غذاهای چسبناک ممکن است سبب خارج شدن مواد پرکننده از درون دندان گردد یا مواد سفت نیز شکسته شدن این ماده را درپی داشته باشند.

یکی دیگر از مهم‌ترین نکات در رابطه با غذاهای چسبنده این است که آن‌ها می‌توانند به سطح دندان پر شده چسبیده و در طولانی‌مدت باعث پوسیدگی آن شوند. این نکته را فراموش نکنید که پس از میل کردن هر وعده غذایی دهان خود را بشویید و مسواک بزنید تا هیچ‌گونه مواد غذایی و چسبنده‌ای روی دندان شما باقی نماند.

استفاده از مسکن‌ ها در صورت نیاز

بعد از پر کردن دندان تا یک هفته احتمال درد و ناراحتی وجود دارد. در این شرایط می‌توانید از برخی از مسکن‌هایی که دندانپزشک شما تجویز کرده‌، استفاده نمایید. بهترین روش مصرف این مسکن‌ها، رعایت دستورات دندانپزشک بوده تا مشکلی برای شما ایجاد نشود و نتایج مثبتی حاصل گردند.

جویدن غذا با طرف مقابل

یکی دیگر از مراقبت‌های بعد از پر کردن دندان، خوردن غذا با سمت مقابل است؛ در این شرایط هیچ‌گونه فشاری به دندان پر شده وارد نخواهد شد. درواقع می‌بایست تا دو روز پس از این اقدام برای صرف غذا از طرف مقابل کمک بگیرید تا ماده پرکننده به‌خوبی به دندان بچسبد و آسیبی به آن نرسد.

چند دندان پر شده در دهان

استفاده از خمیردندان حاوی فلوراید

خمیردندان حاوی فلوراید می‌تواند تاثیرات بسیار مثبتی بر تمامی دندان‌ها به‌خصوص دندان پر شده داشته باشد. این نوع خمیردندان باعث می‌شود تا شرایط بهداشتی دهان و دندان به‌خوبی رعایت شده و آلودگی‌ها و میکروبی‌های اطراف دندان پر شده از بین بروند. زمانی که از این خمیردندان‌ها استفاده می‌کنید، شاهد مشکلاتی همانند حساسیت یا عفونت در دهان خود نخواهید بود. خمیردندان حاوی فلوراید می‌تواند از خرابی و پوسیدگی دندان‌های کناری نیز جلوگیری کرده و مانع از افزایش حجم خرابی دندان‌ها شود.

روی دندان پر شده فشار وارد نکنید.

فشار نیاوردن روی دندان، یکی دیگر از مراقبت‌های بعد از پر کردن دندان است که می‌تواند امری بسیار مهم باشد. درواقع ماده‌ای که مورد استفاده قرار گرفته و دندان شما را پر کرده، برای سفت شدن و چسبیدن کامل به دندان، به زمان نیاز دارد. زمانی که شما روی دندان پر شده فشار وارد می‌کنید ممکن است ماده پرکننده را از دندان شما جدا کند. در این شرایط می‌بایست با دیگر بخش‌ها اقدام به جویدن غذا نمایید. توجه داشته باشید که میل کردن غذاهای چسبنده نیز تا ۴۸ ساعت ممنوع است؛ چراکه ممکن است سبب جدا شدن ماده پرکننده از دندان شما گردد. در این بازه زمانی بهترین انتخاب سوپ، غذاهای پوره شده و مایعات خواهند بود.

روی دندان پر شده فشار وارد نکنید.

جمع بندی

پس از پر کردن دندان، رعایت برخی از مراقبت‌ها بسیار ضروری بوده و می‌تواند شما را به هدف نهایی خود که داشتن دندانی باکیفیت است، سوق دهد. زمانی که از مواد پرکننده دندان استفاده می‌شود، نیاز است تا در بازه‌ای تقریباً دو روزه این ماده به‌خوبی به دندان بچسبد؛ در این شرایط استفاده از مواد غذایی سفت و چسبناک مانع از این امر خواهد شد. استفاده از خمیردندان حاوی فلوراید یا صرف غذا با سمت مخالف جزء مهم‌ترین مراقبت‌های بعد از پر کردن دندان به‌حساب می‌آیند. توجه داشته باشید که در چند روز ابتدایی، هیچ‌گونه فشاری روی دندان پر شده وارد نکنید. برای این‌که بتوانید به نتیجه مطلوبی دست یابید بهتر است که به یک کلینیک دندان پزشکی معتبر مراجعه نمایید.