شنبه تا جمعه: 8:00 صبح تا 9:00 شب

طول عمر ایمپلنت دندان چقدر است؟ عوامل مؤثر در طول عمر ایمپلنت

Home » طول عمر ایمپلنت دندان چقدر است؟ عوامل مؤثر در طول عمر ایمپلنت

بسیاری از افراد ایمپلنت دندان را به‌عنوان روشی مادام‌العمر برای پُر کردن جای خالی دندان‌های ازدست‌رفته می‌دانند؛ اما این موضوع حقیقت ندارد! طول عمر ایمپلنت دندان در همه افراد یکسان نیست و این موضوع به فاکتورهای متعددی از جمله رعایت بهداشت، سبک زندگی، عدم استفاده از دخانیات و… وابسته است. صاحب‌نظران امر ایمپلنت دندان، طول عمر آن را بین 10 تا 30 سال تخمین می‌زنند. البته این موضوع به سلامت بیمار، مصرف دارو، سن و جنس استخوان و دندان او نیز بستگی دارد. با رعایت راهکارهای ساده‌ای می توان طول عمر ایمپلنت دندان را افزایش داد.

ایمپلنت چیست؟

ایمپلنت یا کاشت دندان به روشی گفته می‌شود که جراح با استفاده از قطعاتی، جای خالی دندان ازدست‌رفته را جبران می‌کند. این پروسه چند مرحله‌ای، راه مناسبی برای جبران دندان‌هاییست که در اثر ضربه، پوسیدگی یا بیماری از دست رفته‌اند. پایه تیتانیومی ایمپلنت به‌اندازه کافی پایدار است که بتواند تا مدت‌ها درون استخوان فک قرار بگیرد. این فلز به‌خوبی با بدن سازگار است و باعث بروز واکنش‌های ناخواسته نمی‌شود.

ایمپلنت‌ دندان چقدر عمر می‌کند؟

طول عمر ایمپلنت دندان چقدر است؟ عوامل مؤثر در طول عمر ایمپلنت

طول عمر ایمپلنت دندان امری کاملاً نسبی است و با توجه به فاکتورهای خاصی تعیین می‌شود. در شرایط ایده‌‌آل که فرد تمامی اقدامات توصیه شده پزشک را به‌خوبی رعایت کند، طول عمر ایمپلنت بین 10 تا 30 سال در نظر گرفته می‌شود. بسته به نوع بیمار و سبک زندگی او این عدد ممکن است متفاوت باشد.

طول عمر ایمپلنت دندان چقدر است؟ عوامل مؤثر در طول عمر ایمپلنت

عوامل مؤثر در طول عمر ایمپلنت

بسیاری از عوامل مؤثر در طول عمر ایمپلنت دندان قابل کنترل و برخی غیر قابل کنترل هستند. شما می‌توانید با سبک زندگی صحیح و توصیه به دستورالعمل‌های پزشک، طول عمر ایمپلنت را به میزان زیادی افزایش دهید. مهم‌ترین عوامل مؤثر در طول عمر ایمپلنت دندان عبارت‌اند از:

جنس ایمپلنت دندان

ایمپلنت‌های دندانی از دو جنس تیتانیوم و زیرکونیوم تهیه می‌شوند. در گذشته بیشتر از فلز تیتانیوم استفاده می‌شد و این فلز، معمولاً باعث بروز حساسیت و واکنش‌ در بدن نمی‌شد. تنها ایراد تیتانیوم نمای نقره‌ای رنگی است که در زیر لثه‌ها دیده می‌شود. زیرکونیوم فلز جدیدتری است که استحمام و مقاومت آن از تیتانیوم بالاتر است و عمر بیشتری دارد. این فلز جلای نقره‌ای ندارد و کمتر در معرض ساییدگی قرار می‌گیرد.

عوامل مؤثر در طول عمر ایمپلنت

تخصص جراح ایمپلنت

جراح باتجربه در زمینه کاشت ایمپلنت به‌خوبی با مراحل انجام آن، بازه زمانی، جنس دندان‌‌ها، سن بیمار و…. آشناست. این جراحان با معاینه بالینی بیمار و مهارتی که در زمینه کاشت ایمپلنت دارند، می‌توانند ایمپلنت‌های مقاوم‌تری را روی لثه بکارند. دانش کافی این جراحان باعث می‌شود که نوع ایمپلنت مناسب برای شما را تشخیص داده و این موضوع عمر ایمپلنت را بیشتر می‌کند.

مراقبت ‌‌های بعد از کاشت ایمپلنت

سبک زندگی شما بعد از کاشت ایمپلنت می‌بایست کمی تغییر کند. در صورت رعایت نکردن این اقدامات ممکن است خونریزی و عفونت باعث جلوگیری از روند درمان شما شود. افرادی که کاشت ایمپلنت انجام داده‌اند، می‌بایست مراقبت‌های زیر را انجام دهند:

  •  عدم استعمال دخانیات
  •  رعایت رژیم غذایی مبتنی بر غذاهای نرم و مغذی
  • نوشیدن مقدار زیادی آب
  • عدم نوشیدن مشروبات الکلی
  •  چکاپ منظم به‌وسیله دندانپزشک
  •  استفاده از محلول آب و نمک به‌جای مسواک به مدت یک هفته بعد از عمل
  •  عدم استفاده از مسواک برقی و نخ دندان به مدت 1 هفته
  •  استراحت کافی
  •  استفاده از کمپرس آب سرد و مسکن در صورت تورم

مراقبت ‌‌های بعد از کاشت ایمپلنت

سلامت بیمار

برخی از بیماران به دلیل مشکلات قلبی عروقی، عفونت ایجاد شده در دندان به خون وارد می‌شود و باعث کاهش عملکرد قلب و سیستم گردش خون می‌شود. علاوه بر این افراد مسن به دلیل عدم استحکام کافی استخوان فک و لثه، به دلیل عدم داشتن سلامتی کافی، ممکن است در روند ایمپلنت دچار مشکل شوند. برخی از عادت‌های روانی مانند براکسیسم یا دندان‌قروچه نیز می‌تواند، باعث کاهش طول عمر ایمپلنت در بیماران شود. لازم به ذکر است افراد مبتلا به دیابت یا تحت درمان با شیمی‌درمانی، پرتودرمانی یا بیس فسفونات نمی‌توانند ایمپلنت دندان را انجام دهند.

راهکارهایی برای افزایش طول عمر ایمپلنت دندان

رعایت بهداشت دهان و دندان پس از کاشت ایمپلنت، اهمیت بیشتری پیدا می‌کند. پس از بهبود زخم و التهاب لازم است حداقل یکبار دندان‌های خود را مسواک بزنید و از نخ دندان نیز استفاده کنید. برای جلوگیری از عفونت می‌توانید از محلول‌های دهان‌شویه نیز استفاده کنید. علاوه بر این راهکارهای زیر در افزایش طول عمر ایمپلنت دندان نقش بسزایی دارند:

  •  استفاده از بهترین برندهای ایمپلنت
  •  مراجعه به دندانپزشک باتجربه و ماهر
  •  عدم استفاده از نوشیدنی‌های گازدار به طور افراطی
  •  عدم استعمال دخانیات

آیا ماندگاری ایمپلنت دندان برای افراد مختلف فرق می کند؟

همان‌طور که تأثیر دارو بر افراد مختلف متفاوت است، ماندگاری ایمپلنت نیز برای افراد متفاوت فرق می‌کند. شرایط بدن، سطح سلامتی، بیماری‌های لثه و دهان، استفاده از داروها و حتی عادت‌های غذایی می‌توانند بر ماندگاری ایمپلنت تأثیر بگذارند. جنس دندان‌ها نیز عاملی است که می‌تواند به‌وسیله دندانپزشک بررسی شده و به کمک آن و سن شما طول عمر ایمپلنت تخمین زده شود. در شرایط معمول و در صورت رعایت راهکارهای مراقبتی ایمپلنت بین 10 تا 30 سال ماندگار است

آیا ماندگاری ایمپلنت دندان برای افراد مختلف فرق می کند؟

دلایل شکست ایمپلنت

متخصصان علم دندانپزشکی تأکید می‌کنند که جراحی ایمپلنت در 95٪ مواقع موفقیت آمیز است. در برخی افراد، ایمپلنت به‌عنوان یک عامل خارجی برای بدن شناخته می‌شود و سیستم ایمنی بدن با آن مبارزه می‌کند. این موضوع باعث عفونت و جا به جایی دندان کاشته شده می‌شود. معمولاً افرادی که دارای بیماری زمینه‌ای مانند دیابت یا سرطان هستند، دچار این مشکل می‌شوند. البته یک دندانپزشک کاربلد خوب می‌داند که این افراد به‌طور کلی کاندید مناسب ایمپلنت، نیستند.

ایمپلنت در کلینیک دندان پزشکی دکتر حسینیان

جراحی ایمپلنت پروسه‌ای زمان‌بر است که نیاز به ارتباط پیوسته بیمار با دندانپزشک دارد؛ به‌ همین دلیل انتخاب جراح مناسب می‌تواند کیفیت این دوره را افزایش داده و نتیجه آن را رضایت‌بخش کند. در کلینیک دندان پزشکی دکتر حسینیان، انواع روش‌های ایمپلنت به کمک جدیدترین و ایمن‌ترین ابزار جراحی انجام می‌شود. این کلینیک مجهز به پزشک، جراح، پرستار و تکنسین‌های باتجربه‌ای است که باعث آسودگی خاطر بیماران از روند ایمپلنت می‌شود. تبحر بالای دکتر حسینیان در زمینه کاشت ایمپلنت باعث شده که بسیاری از افراد به دلیل کیفیت بالا به این مرکز مراجعه کنند.

ایمپلنت در کلینیک دندان پزشکی دکتر حسینیان

جمع بندی

ایمپلنت دندان، پروسه‌ای زمان‌بر و پرهزینه است؛ ولی به دلیل طول عمر بالای آن در میان افراد محبوبیت زیادی دارد. طول عمر این جراحی به میزان زیادی بسته به تبحر جراح، رعایت بهداشت، سبک زندگی و مراجعه پیوسته به دندانپزشک دارد. در صورت رعایت این موارد، ایمپلنت دندان بیش از 20 سال مانند دندان‌های اصلی باقی می‌ماند. اگر مایل به انجام ایمپلنت دندان هستید، در وحله اول می‌بایست از تجربه و دانش جراح مطمعن شوید تا نتیجه رضایت‌بخشی را دریافت کنید.